KARAMAN / ERMENEK - Ermenek Uysal-Hasan Kalan Fen Lisesi

May

Okulumuz öğrenci ve öğretmenlerimizle hafta sonu yapılan etknklerimizden kareler. Etkinliğimize katılan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

Okulumuz E Twinning projemizin çalışmaları hızla devam ediyor. Nisan ayı çalışmalarımızdan kesitler seyir videomuz sizlerle. İyi seyirler dileriz...

May

İnternet kullanımının dizüstü ve tablet bilgisayar, cep telefonu gibi ergonomik ve taşınabilir teknolojik cihazlar yoluyla geniş kitlelere yayılması; eğitim, kültür, sanat, ulaşım ve haberleşme gibi alanlardaki pek çok psikososyal algı ve alışkanlıklarımızı yeniden biçimlendirdi. Bu biçimlendirmede en büyük pay, yediden yetmişe toplumun hemen hemen tüm bireylerini içine alan sosyal medya platformlarına aittir.

Millî Eğitim Bakanlığı olarak iç içe olduğumuz, kuşaklara kılavuzluk edeceğimiz bu dijital dünyadaki her nokta, her dönemeç, “eğitim”in de uğrak noktası olacaktır. Bu bağlamda, çatımız altındaki her bir birimimizin/kurumumuzun bu dijital dünya içinde yerini alması ve Bakanlığımızın kurumsal kimliğini yerel bazda liyakatle ve etkin bir biçimde temsil etmesi, eğitim ailemizce büyük bir özveri ve dayanışmayla yürütülen her türlü etkinlik ve çalışmayı kamuoyu nezdinde daha görünür kılacaktır. Bu beklenti ve düşüncelerle hazırladığımız Kurumsal Sosyal Medya Kullanım Kılavuzu; teşkilatımızın her türlü faaliyetine yönelik öğrenci, öğretmen, veli ile diğer resmî kurum ve kuruluşlarla sosyal medya üzerinden kuracağı iletişimde kendilerine yol göstereceğini umduğumuz bir kaynak niteliğindedir.

“İletişimi etkin kullanabilenler, kendilerinin dünya deneyimlerini ve dünyanın onlar üzerindeki deneyimlerini değiştirebilir.” diyor; sosyal medya faaliyetlerinin bu kılavuz doğrultusunda gerçekleştirilmesinin birlikte yürüdüğümüz yolların görünür kılınmasına ve bütünlük arz etmesine büyük katkılar sunacağına inanıyoru

May

Güvenilir ve geçerli bilgi üretmenin yolu bilimden geçer. Bilim inanca değil akla, öznel gözlemlere değil deney ve nesnel gözlemlere dayanır. Bilgiye ulaşmanın en doğru ve güvenilir yolu bilimsel yöntemdir. Gözleme, deneye ve akla dayanarak sistematik yollarla elde edilen bilgileri tanımlar.

Nis

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışında bulunan başta Mustafa Kemal Atatürk'ü ve  tüm kahramanlarımızı şükranla anıyor, aziz şehitlerimize rahmet diliyor, bütün milletimizin ve özellikle çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlarız.

Nis

Bir bayrama daha bizleri ulaştıran Yüce Rabbimize hâmd ediyor, bayramın ülkemize, milletimize tüm İslam âlemine ve insanlığa öncelikle hayır ve sağlıklı günler getirmesini diliyoruz.

Hayırlı Bayramlar Dileriz

Mrt

Okulumuzda öğrencilerimize yönelik düzenlenen kariyer günleri kapsamında ziyaret eden Dr. Bilgin PERCİN  mesleki bilgi ve deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşıp, öğrencilerimizden gelen soruları cevapladı. Kendilerine öğrencilerimize verdikleri bilgiler ve ziyaretlerinden ötürü okulumuz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.

Mrt

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Marşı'nın Şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve İstiklal Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Sevgili Öğrenciler,

2023 YKS başvuruları bugün itibariyle başlamıştır.

Sınava başvurular, 8-23 Mart 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar başvurularını, 8 Mart 2023 tarihinde saat 12.00'den itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması'ndan yapabilecektir.