T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARAMAN / ERMENEK - Ermenek Uysal-Hasan Kalan Fen Lisesi

SOSYAL MEDYA KULLANIM KILAVUZU

İnternet kullanımının dizüstü ve tablet bilgisayar, cep telefonu gibi ergonomik ve taşınabilir teknolojik cihazlar yoluyla geniş kitlelere yayılması; eğitim, kültür, sanat, ulaşım ve haberleşme gibi alanlardaki pek çok psikososyal algı ve alışkanlıklarımızı yeniden biçimlendirdi. Bu biçimlendirmede en büyük pay, yediden yetmişe toplumun hemen hemen tüm bireylerini içine alan sosyal medya platformlarına aittir.

Millî Eğitim Bakanlığı olarak iç içe olduğumuz, kuşaklara kılavuzluk edeceğimiz bu dijital dünyadaki her nokta, her dönemeç, “eğitim”in de uğrak noktası olacaktır. Bu bağlamda, çatımız altındaki her bir birimimizin/kurumumuzun bu dijital dünya içinde yerini alması ve Bakanlığımızın kurumsal kimliğini yerel bazda liyakatle ve etkin bir biçimde temsil etmesi, eğitim ailemizce büyük bir özveri ve dayanışmayla yürütülen her türlü etkinlik ve çalışmayı kamuoyu nezdinde daha görünür kılacaktır. Bu beklenti ve düşüncelerle hazırladığımız Kurumsal Sosyal Medya Kullanım Kılavuzu; teşkilatımızın her türlü faaliyetine yönelik öğrenci, öğretmen, veli ile diğer resmî kurum ve kuruluşlarla sosyal medya üzerinden kuracağı iletişimde kendilerine yol göstereceğini umduğumuz bir kaynak niteliğindedir.

“İletişimi etkin kullanabilenler, kendilerinin dünya deneyimlerini ve dünyanın onlar üzerindeki deneyimlerini değiştirebilir.” diyor; sosyal medya faaliyetlerinin bu kılavuz doğrultusunda gerçekleştirilmesinin birlikte yürüdüğümüz yolların görünür kılınmasına ve bütünlük arz etmesine büyük katkılar sunacağına inanıyoru

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.05.2023 - Güncelleme: 02.05.2023 21:36 - Görüntülenme: 80
Kaynak: https://www.iletisim.gov.tr/turkce
  Beğen | 0  kişi beğendi