ERMENEK’in yeri ve Coğrafi Konumu
Ermenek Güney Anadolu (Taşeli) Coğrafi yapısı içinde,Önceden Konya’ya bağlı iken 1989 yılında Karaman’a bağlanmış; 5000 yıldır insanların yaşadığı bir yerleşim merkezidir.Doğusunda Mut; 87 km; Güneyinde Gülnar-Anamur 110 km.-Batısında Alanya:320 km.-Kuzeyinde: Hadim-Bozkır, Karaman: (Mut üzerinden: 160 km)- ile sınırları vardır.
Akdeniz iklimi ile-İçAnadolu Kara iklimi arasında bir geçiş bölgesi idi.
Rakımı: Şehir içinde 1250-1300 m. olup, çevresi oldukça yüksek dağ ve tepelerle çevrilidir. Ekilebilir toprakları azdır. Orman ve su bakımından zengin sayılır, Küçükbaş hayvancılık ve meyvecilik ile günlük hayata yönelik el sanatları, özel ve resmi sektörün işlettiği Linyit madenlerine bağlı,işletmeler ve taşımacılık halkın geçim kaynağıdır.
Güneyinden geçen Göksu (Ermenek Çayı) ve kollarının oluşturduğu dar vadi tabanlarında ve yamaçlarda zeytin’den-incir’e-susam’dan-pamuk’a-nar’dan ceviz’e her türlü bilki-meyveye karşılık; yüksekliği 2500 m.yi aşan çevre, Toroslarda, Sedir, Ladin ve Köknar; eteklerinde çam ormanları arasında yer alan doğal güzellikler, Dereler, Pınarlar, Çağlayanlar-dünya cenneti mesire yerleri, tertemiz havası-çevresinde İslamiyet öncesi ve sonrasına ait Antik kentler, Tarihi yapıları ile misafirperver-sıcak kanlı halkı ile turizme ve her türlü yatırıma açık bir dünya cennetidir.